Trendavit Pálmazsír 1 kg
A pálmazsírt, amelyet a trópusi olajpálma gyümölcséből nyernek, Délkelet-Ázsiában, már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra. Glicerol tartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható (hűtés nélkül is). Szilárd állagát is ez adja. 34-36 C-on olvad fel és magas hőállósága miatt (240 C) sütésnél többször is felhasználható, így egyben gazdaságos is.
Kiválóan alkalmas sütésre, mert összetevőinek köszönhetően nem marad kellemetlen szag utána. A zsiradék forró állapotában azonnal körülöleli a benne sütött ételt, és így jobban megőrzi a benne rejlő ízeket. Pároláshoz is tökéletes. A pálmazsír teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető, koleszterinmentes és tartalmaz telített és telítetlen zsírsavakat is. A zsírsavak mellett E-vitamin tartalma is jelentős. Egészséges, mert sütés közben nem szabadulnak fel benne káros anyagok, mint néhány egyéb zsiradékban (transzzsírok).