Tejsavópor édes Natura 500 g
Az édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb: kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni.
A sajt- és a túrókészítés során visszamaradt tejsavó rengeteg tápanyagot tartalmaz (magas a kalcium-, kálium-, magnézium-, cink-, foszfor-, valamint B-, C- és B7-vitamintartalma), épp ezért érdemes próbálkozni vele a konyhában.
A savó nagyon jót tesz bármilyen kelt tésztának, ha a vizet savóval helyettesítjük, akkor csodálatosan könnyű, levegős végeredményt kaphatunk. A savóval készült házi kenyér pedig egyszerűen zseniális, buborékos és pont annyira savanykás, amennyire egy igazi házi kenyértől elvárhatjuk azt. A savótól foszlósabb lett, a héja pedig ropogósabb.
Édes tejsavópor felhasználása
- Egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel tetszés szerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása ajánlott.
- A tej cukortartalmának mintegy háromnegyed része a tejsavóporban található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet figyelembe véve.
Tejcukor-érzékenyek nem fogyaszthatják!
Édes tejsavópor átlagos tápérték 100 g termékben
- Energia: 1535 kJ (362 kcal)
- Zsír: 1,5 g
ebből telített zsír: 0,95g - Szénhidrát: 76 g
ebből cukor: 76 g - Fehérje: 11 g
- Só: 2,3 g