Kékszőlőmag mikroőrlemény plusz Viniseera 150 g
A szőlőmag mikroőrlemény 100 grammja több mint 4500 mg összpolifenolt tartalmaz. A szőlőmagban lévő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló, káros oxidatív folyamatok gátlásához. A szőlőmagban található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
Kékszőlőmag és -héj mikroőrlemény keveréke étrendkiegészítő
Természetes antioxidáns 150 grammos kiszerelésben. A szőlőmagban található polifenolos alkotórészek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben. A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.
A VINISEERA Plusz átlagos összpolifenol tartalma: 4500mg/100 g. Rezveratrol tartalma: 0,16 mg/napi adag.
Ez a készítmény meghatározott mennyiségben tartalmaz szőlő gyümölcshéj (nem törköly) mikroőrleményt, melyet különleges eljárással – vegyi anyagok nélkül – állítunk elő és keverünk a szőlőmag mikroőrleményhez. Ennek eredményeként a VINISEERA Plusz étrend-kiegészítő hatóanyagtartalma lényegesen meghaladja a tiszta szőlőmag mikroőrleményét. A VINISEERA Pluszban koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz.
Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m2 lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100%-ban felszívódnak szervezetünkben.
Javasolt napi adag: 4 g/nap, azaz 1 adagolókanál. Meleg teába, joghurtba keverve fogyaszthatjuk, illetve 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve is alkalmazhatjuk. Amennyiben itlalba keverjük, először a mikroőrleményt tegyük a pohárba, majd néhány csepp folyadékot öntsünk rá, keverjük krémesre, higítás után fogyasztható. OÉTI notifikációs szám: 7179/2010
A szőlőmag őrlemény por állagú, olyan az íze, mint a friss szőlőmagnak. Kicsit kesernyés, de nincs sem savanyú, sem erjedt íze, mivel friss szőlőből készül.
Számos kutató olyan anyagot keres, mely elpusztítja a daganatos sejteket, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt. Ilyen szempontból a jövőre nézve a szőlőmag kivonat igencsak ígéretes választásnak tűnik.
A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetőnkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb.
A szőlőmag őrlemény ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.
A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressztűrő képesség fokozásához, a szabad gyökök lekötésén keresztül.
A szőlőmag őrlemény fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. Külsőleg alkalmazva a szőlőmag őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt. A szőlőmag őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha elfogyasztjuk, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.
Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos.
A készítmény ajánlott továbbá keringési problémák megelőzésére, az allergiák tüneteinek enyhítésére illetve a koleszterinszint beállításához egyaránt. Segíthet az ízületek egészségének megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat.