Sárgabarack magbél natúr B17 vitamin keserű 100g
A sárgabarackmag nagyobb mértékben tartalmaz többek között A-vitamint és B 17 vitamint, mint a lucerna, a hajdina, vagy a köles. A rákos megbetegedések megelőzéséhez nélkülözhetetlen a B 17 vitamin, mely vitaminban gazdag étrendhez tartósan igazodó emberek közűl senki nem lesz rákos beteg.
Mi is történik ha valaki magas nitrizolid tartalmú magot, sárgabarackmagot fogyaszt. Hogyan is pusztulnak el a rákos sejtek nitrizolid azaz B 17 vitamintól?
Nos a B 17 molekulában két rész cukor, egy rész benzaldehid és egy rész cián van, melyek szorosan összekapcsolódnak Az élő szervezetben csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a ciánt a B 17 vitamin molekulából, ez pedig a béta- glükozidáz néven ismert enzim. Amikor a B 17 víz jelenlétében érintkezésbe lép ezzel az enzimmel, nem csak a cián, hanem a benzaldehid is felszabadul mely önmagában is igen mérgező. Ami azt illeti ez a két vegyület együttesen százszor olyan mérgező, mint külön-külön. És itt jön a lényeg!! Szerencsére a kibontóenzim azaz a béta-glükozidáz sehol sincs jelen veszélyes mennyiségben a testünkben, csak a rákos szövetekben, ahol mindig nagy mennyiségben található. Ennek eredményeképpen a B 17 vitamin mindig a rákos sejtek területén bomlik fel, mérgező tartalmát a rákos sejtek területén engedi szabadon, és sehol máshol.