Mandulaliszt Naturbit 250 g
A mandula liszt nem azonos a darált mandulával, ugyanis a mandulaliszt előállítása során először a mandulaszemekből hidegsajtolással kipréselik olaját, és csak az így zsírtalanított présmaradványt őrlik lisztté. A mandula nem tartalmaz glutént, így lisztje is teljes mértékben gluténmentes.
A mandulaliszt nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűríthetjük is vele ételeinket.
Mivel a mandula nem tartalmaz glutént, a belőle készült lisztet gluténérzékenyek is bátran használhatják olyan kenyerek, péksütemények, sütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek készítéséhez, amiknek az ízvilágához illik a mandula édes íze.
Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott liszt mennyiségét, eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír. (Ha a recept gabonamentes liszteket ír, akkor természetesen nem kell növelni a tojás mennyiségét.)
A paleolit étrend hívei, a fogyókúrázók és az alacsony szénhidráttartalmú diéta követői számára is ajánljuk.
- A mandula a szépség és az egészség szimbóluma is volt, mert a szervezet helyes működéséhez szükséges olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink.
- Jelentős a mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is, ez a szív és az érrendszer megfelelő működése miatt fontos. A mandulában található E-vitamin megköti a szabadgyököket, ezáltal véd azok káros hatásai ellen, és erős antioxidáns hatása miatt segít az érfalak rugalmasságának a megőrzésében.
- A zsírtalanított mandulaliszt magas rosttartalma hozzájárul az emésztő- és a bélrendszer megfelelő működéséhez, és a megfelelő vércukorszint megtartásában is fontos szerepet játszik.
- A mandulát a menstruációs és az izomgörcsök oldására is használják, valamint a rossz koleszterint is alacsonyan tartására.
Összetevők: mandula őrlemény.
100 g termék 1185,2 kJ/ 282,4 kcal kalóriát tartalmaz.
Fontos!
- Ne fogyasszon mandulalisztet, ha a diófélékre allergiás vagy érzékeny!
- A mandulalisztet felbontás után tárolja a hűtőben!