Mandulabél Naturfood 100 g
- Gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban
- Kedvezően befolyásolja az egészségünket
- Fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is véd
- Nagyon sok foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz
- Gluténmentes
- Nagyon jó E- és B vitamin forrás
Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a „rossz" koleszterin szintjét.
Tudományos kutatások kimutatták, hogy az egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag mediterrán konyha fontos szerepet játszik a vérkeringési zavarok és a szívinfarktus megelőzésében.
Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség).
Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt, védve a szabad gyökök hatásától.
Egész sor B-vitamin komplexumot tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin), de jó adag folsav is van benne.
Ezek az enzimek hatóerőként működnek a sejtekben zajló metabolizálási folyamatokban.