Lenmag natura 500 g
A len régen ipari növény volt, belőle készültek a legfinomabb kelmék. Rendszeres fogyasztásával a szervezet hozzá tud jutni és el tudja látni magát a legfinomabb esszenciális zsírral.
Nélkülözhetetlen a szervezet számára, A,B,C,D és E vitaminokban gazdag. Ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható, ugyanis a szervezet számára legfontosabbakat tartalmazza: káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.
Gyógyhatásai:
- serkenti az agyműködést (a lenmag megakadályozza a test koleszterinek lerakódását az érfalakra)
- csökkenti az ízületi gyulladásokat ("kenést" biztosít az ízületeknek)
- kítűnő ellenszer léguti betegségekre ( a lenmag fogyasztása könnyíti a hörghurut lefolyását, forrázzuk le és a visszamaradt, kihűlt lét igyuk meg)
- jótékony hatással van a máj állapotára, mely szoros összefüggésben áll bőrünk állapotával, így például az ekcémára is.
- a lenmagtea a szervezetben előforduló epe-, veseköveket oldja, illetve ezek gyulladásos állapotát enyhítik
- gyomorsav termelésére, székrekedésre is jótékony hatást gyakorol
Száraz helyen, napfénytől védve tároljuk.
Alkalmazás: fogyaszthatja joghurtba belekeverve, sós süteméyek, péksüteméyek, kenyerek sütésekr a tetejére rászórni. Készíthet belőle teá is: lenmagtea: 3 dl forró vízbe tegyünk másfél kanál lenmagot, forraljuk 5 percig és utánna letakarva hagyjuk kihűlni
Összetevők: lenmag