Durum simaliszt Csuta 1 kg
Nálunk egyelőre csak az olasz tészták alapanyagaként ismert a durumliszt. Pedig széles körűen lehet(ne) alkalmazni a konyhánkban: különösen jó palacsintatészták, piskóták, tésztafélék készítéséhez.
A durum simaliszt a magbelsőjére jellemző sárgás alapszínű, finom szemcsés őrlemény, csekély mértékű, a lisztszemcsékkel azonos méretű világos héjrészeket is tartalmaz. Magas fehérjetartalmú liszt, kiváló tészták készülnek belőle tojás hozzáadása nélkül.
Cukorbetegeknek melegen ajánlott!
A durum búzában lévő keményítőlánc elágazó szerkezetű s ezt csak lassan lehet lebontani az emésztés során. Emiatt lassan emelkedik a vércukorszint s ezzel az a kevés inzulin is meg tud birkózni, ami még keletkezik az ilyen típusú cukorbetegekben (forrás: www.terebess.hu)
Készíthet kenyeret is belőle
Tömörebb kenyér süthető belőle mint a hagyományos búzából,és célszerű hagyományos kenyérliszttel keverni.