Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Bulgur Klorofill 500 g

Bulgur Klorofill 500 g
  • Bulgur Klorofill 500 g

A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék. Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként.

A bulgur lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma. 100 gramm nyers bulgur a következőket tartalmazza:

  • energiatartalom: 360 kCal (1500 kJ)
  • fehérje: 12,5 g
  • élelmi rost: 8 g
  • szénhidrát: 69 g
  • zsír: 1,75 g

A bulgur kétféle méretben kapható: van nagyobb, fél-egész búzaszemekből álló, és egészen apróra tört, a búzadarához hasonlító. Előbbit köretként fogyasztják, utóbbi (ami a fent képen is látható) saláták, főtt ételek összetevői között szerepel.

A bulgurt nem kell sokáig főzni, az apró szeműt elegendő leforrázni. Egészséges és finom, egzotikus ízű ételeket készíthetünk belőle, ilyen többek között a török Kiszir, vagy bulgursaláta.

Webáruház készítés